Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

OPATRNE: Na niektorých cestách sa nachádza kašovitý sneh

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Adriána Hudecová

Horské priechody (HP) sú podľa SSC zjazdné, povrch vozoviek je prevažne vlhký až mokrý.

Bratislava 17. januára (TASR) - Na diaľnici R3, obchvat Trstená, sa na vozovke miestami nachádza kašovitý sneh. Rátať s ním treba aj na cestách v hornatých oblastiach. Pozor na nárazový vietor treba dávať v lokalitách Poprad, Liptovský Hrádok, Liptovské Matiášovce a Tatranská Štrba. So silným snežením s dohľadnosťou do 100 metrov treba počítať v lokalite Štrba, v okolí Banskej Štiavnice zas padá mrznúce mrholenie. Upozorňuje na to Slovenská správa ciest (SSC) na svojom webe zjazdnost.sk.

"Cesty prvej, druhej a tretej triedy na území Slovenska sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne vlhký až mokrý. V hornatých oblastiach Slovenska sa miestami na vozovkách nachádza vrstva čerstvého, kašovitého alebo utlačeného snehu v hrúbke jedného až dvoch centimetrov, na Orave a Hornom Považí ojedinele až do piatich centimetrov," píše SSC. Na úseku cesty II/578 Skalka - Kremnica a na cestách tretej triedy v obvode Polkanová je podľa správy ciest miestami na vozovke aj vrstva zľadovateného snehu.

Horské priechody (HP) sú podľa SSC zjazdné, povrch vozoviek je prevažne vlhký až mokrý. Na HP Homôlka, Javorník, Fačkov, Makov, Huty a Príslop je vrstva čerstvého, kašovitého alebo utlačeného snehu hrubá jeden centimeter.

SSC tiež upozorňuje, že HP Donovaly je uzatvorený pre nákladnú dopravu nad 10 metrov dĺžky z dôvodu hustého sneženia. HP Príslop, Šútovce a cesta I/64 Nitrianske Pravno (II/519) - Fačkovské sedlo sú v zimnej sezóne uzavreté pre vozidlá nad 12 metrov.

Neudržiavané v zimnom období a uzavreté sú cesty II/576 Banské - Herľany (HP Herlianske sedlo) a II/549 Úhornianske sedlo - Krásnohorské Podhradie. Úsek cesty II/584 Srdiečko - Bystrá (I/72) je zjazdný podľa SSC len so snehovými reťazami.