Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Viaceré politické strany vyjadrili prezidentke úprimnú sústrasť

Na archívnej snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová. Foto: TASR – Martin Baumann

Rodičia sú našou najväčšou oporou v živote. Strata blízkeho človeka je veľkou ranou. Vyjadrujeme úprimnú sústrasť aj celej rodine Čaputovcov, uviedla SNS.

Bratislava 15. septembra (TASR) - Úprimnú sústrasť nad stratou otca vyjadrili prezidentke Zuzane Čaputovej na sociálnej sieti viaceré politické strany. O úmrtí Štefana Strapáka informovala prezidentská kancelária v stredu.

Na úmrtie otca hlavy štátu zareagovalo hnutie Sme rodina. "Hnutie vyjadruje úprimnú sústrasť pani prezidentke a celej rodine, prajeme im veľa síl, aby sa vyrovnali s touto obrovskou stratou," uviedlo Sme rodina. Ľútosť nad stratou vyjadrilo prezidentke a jej rodine aj hnutie OĽANO. "Vyjadrujem úprimnú sústrasť pani prezidentke aj pozostalej rodine a blízkym," doplnil štátny tajomník rezortu diplomacie Martin Klus (SaS).

Úprimnú sústrasť vyjadrila medzi prvými aj strana Smer-SD. "Smrť rodiča je obrovskou stratou, ktorá hlboko zasiahne každého človeka. Prajeme pani prezidentke veľa síl, aby sa dokázala vyrovnať s touto nesmiernou stratou," uviedla strana. Ľútosť vyjadrila aj europoslankyňa Monika Beňová (Smer-SD). Tá vyjadrila svoju spoluúčasť a prezidentke popriala veľa síl v jej žiali za blízkou osobou.

Ku kondolencii prezidentke sa pripojila aj mimoparlamentná strana SNS. "V živote sú chvíle, keď sa zastaví čas. Rodičia sú našou najväčšou oporou v živote. Strata blízkeho človeka je veľkou ranou. Vyjadrujeme úprimnú sústrasť aj celej rodine Čaputovcov," uviedla SNS.

Úprimnú sústrasť rovnako vyjadril nezaradený poslanec a predseda mimoparlamentnej strany Hlas-SD Peter Pellegrini. "Sú to ťažké chvíle, keď nás opúšťajú tí, ktorí nás viedli po dlhé roky životom. Verím, že aj za pomoci najbližších sa jej podarí prekonať túto vážnu stratu," reagoval Pellegrini.

Otec prezidentky Štefan Strapák zomrel vo veku 79 rokov po dlhej a ťažkej chorobe. Prezidentka z tohto dôvodu upravila svoj pracovný program na najbližšie dni.