Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Úrad hraničnej a cudzineckej polície si prevzal 12 nových áut

Ilustračná fotka. Foto: TASR - Milan Kapusta

Obnova vozového parku policajného zboru je financovaná z európskych zdrojov z projektu Fond pre vnútornú bezpečnosť.

Bratislava 28. februára (TASR) - Úrad hraničnej a cudzineckej polície si v utorok prevzal 12 kusov nových vozidiel v celkovej hodnote 402.203 eur s DPH. Súčasťou nákupu je i sada zimných pneumatík s diskami a servis na päť rokov alebo 150.000 kilometrov. TASR o tom informoval tlačový odbor Ministerstva vnútra (MV) SR.

"Vozidlá sa budú využívať na plnenie úloh v rámci vykonávania kontroly a dozoru na vonkajších hraniciach schengenského priestoru, ktoré zabezpečujú Oddelenia hraničnej kontroly Policajného zboru (PZ) Riaditeľstva hraničnej a cudzineckej polície (RHCP) Sobrance a Mobilná zásahová jednotka PZ RHCP Sobrance," priblížil štátny tajomník MV Tomáš Oparty. Tieto policajné útvary plnia špecifické operatívne, taktické a policajné úkony na celej hranici s Ukrajinou.

Obnova vozového parku policajného zboru je financovaná z európskych zdrojov z projektu Fond pre vnútornú bezpečnosť. Je tiež v súlade s koncepciou obnovy vozového parku MV, ktorá sa má kompletne uskutočniť v rokoch 2022 až 2031.