Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Úrad komisára pre deti funguje v obmedzenom režime

Viera Tomanová, archívne foto. Foto: TASR

Komisárka pre deti na základe Dohovoru Organizácie spojených národov o právach dieťaťa chráni najlepší záujem dieťaťa a dohliada na dodržiavanie a ochranu práv dieťaťa.

Bratislava 14. marca (TASR) - Komisárka pre deti Viera Tomanová žiada klientov, aby v záujme ochrany verejného zdravia a zamedzenia šíreniu nového koronavírusu nenavštevovali osobne Úrad komisára pre deti.

"Ak je to nevyhnutné a vec neznesie odklad, žiadame klientov, aby nám svoje podnety na ochranu práv dieťaťa posielali písomne poštou alebo e-mailom na adresu info@komisarpredeti.sk," informoval v piatok (13. 3.) úrad na svojej webovej stránke. Funguje tiež nepretržitá informačná telefonická linka na čísle +421 950 439 342. "Prosím, bez váhania ju v prípade potreby použite," vyzýva komisárka. "Veríme, že naši klienti chápu vážnosť situácie a že aj týmto správaním prispejú k opatrnosti pred šírením nákazy," dodala.

Komisárka pre deti na základe Dohovoru Organizácie spojených národov o právach dieťaťa chráni najlepší záujem dieťaťa a dohliada na dodržiavanie a ochranu práv dieťaťa. Úrad možno upozorniť na to, že sa maloletým deťom deje niečo zlé, ozýva sa dlhodobý, neutíchajúci plač či krik, nadávky alebo niekto znevažuje dôstojnosť dieťaťa.