Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Slovensko

Úrad pre správu zaisteného majetku má v správe najmä pozemky a autá

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

V súčasnosti pracuje v úrade 17 zamestnancov.

Bratislava 3. januára (TASR) - Úrad pre správu zaisteného majetku má v správe najmä pozemky a osobné automobily. Spravuje všetok majetok, ktorý bol zaistený od 1. augusta 2021, keď začal úrad fungovať. Ministerstvo spravodlivosti (MS) SR o tom informovalo na sociálnej sieti.

Úrad má pod správou 79 pozemkov, 23 bytov, 18 rodinných domov, 35 osobných automobilov či 25 zbraní. "Máme možnosti, ako speňažiť tento majetok aj v dobe, keď je v starostlivosti nášho úradu. Jediným transparentným spôsobom je verejná dražba," podotkol jeho riaditeľ Ján Kmeť s tým, že nehnuteľnosti sú roztrúsené po celom Slovensku.

V súčasnosti pracuje v úrade 17 zamestnancov. "Cieľový stav je 21. Napriek tomu, že ešte všetci zamestnanci nie sú prijatí, úrad je už plne akcieschopný," priblížil.

Úrad spravuje majetok, ktorý bol zaistený v trestnom konaní, v daňovom konaní alebo pri preukazovaní pôvodu majetku a pri výkone medzinárodných sankcií. Je povinný konať tak, aby zabránil zníženiu hodnoty alebo zmenšeniu zaisteného majetku, pričom hradí náklady potrebné na riadny výkon správy.