Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Slovensko

Úrad pre správu zaisteného majetku má v správe i chemické laboratórium

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Úrad spravuje majetok, ktorý bol zaistený v trestnom konaní, v daňovom konaní alebo pri preukazovaní pôvodu majetku a pri výkone medzinárodných sankcií.

Bratislava 4. marca (TASR) - Úrad pre správu zaisteného majetku má v správe aj chemické laboratórium. Okrem iného spravuje 67 motorových vozidiel či 25 rodinných domov. TASR to uviedol Peter Bubla z tlačového oddelenia Ministerstva spravodlivosti (MS) SR. Úrad spravuje všetok majetok, ktorý bol zaistený od 1. augusta 2021.

Úrad má v správe aj 26 bytov, 11 garáží či pozemky prislúchajúce k nehnuteľnostiam alebo samostatné pozemky. Bubla priblížil, že zbrane Úrad pre správu zaisteného majetku nepreberá do správy, ale zostávajú na polícii.

Majetok možno speňažiť cez verejné dražby. "Úrad zatiaľ dražby nerobil. Už v týchto dňoch však ukončil verejnú súťaž na dražobnú spoločnosť, ktorá bude dražby vykonávať," spresnil Bubla.

Úrad spravuje majetok, ktorý bol zaistený v trestnom konaní, v daňovom konaní alebo pri preukazovaní pôvodu majetku a pri výkone medzinárodných sankcií. Je povinný konať tak, aby zabránil zníženiu hodnoty alebo zmenšeniu zaisteného majetku, pričom hradí náklady potrebné na riadny výkon správy.