Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

Úrad vlády prijal opatrenia v súvislosti so šírením koronavírusu

Na snímke muž s ochranným rúškom na tvári pred klinikou infektológie Univerzitnej nemocnice Bratislava (UNB) na Kramároch v Bratislave, archívna foto. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Pozastavené budú aj prevádzky stravovacích zariadení v priestoroch úradu.

Bratislava 13. marca (TASR) - V súvislosti s aktuálnym vývojom šírenia koronavírusu na území Slovenska Úrad vlády (ÚV) SR prijal opatrenia. Od pondelka 16. marca platí príkaz vedúceho ÚV SR Matúša Šutaja Eštoka, podľa ktorého má do práce chodiť iba nevyhnutný počet zamestnancov tak, aby bol zabezpečený chod úradu, činnosť vlády SR a výkonných orgánov krízového riadenia.

"Ostatní zamestnanci, ktorí nie sú práceneschopní, na OČR alebo na dovolenke, budú využívať home office a sú povinní zdržiavať sa v mieste svojho pobytu," uviedol tlačový odbor ÚV SR.

Pozastavené budú aj prevádzky stravovacích zariadení v priestoroch úradu. Zároveň sa rušia pobyty v Účelovom zariadení Limbora na Štrbskom Plese. Cieľom opatrení je zníženie šírenia prenosnej choroby medzi zamestnancami.

Úrad vlády SR prijal v uplynulom období aj iné opatrenia, napríklad pravidelnú dezinfekciu povrchov a priestorov v zariadeniach ÚV SR, zákaz organizovať vzdelávacie aktivity, zasadnutia rôznych pracovných skupín a komisií. Tiež zrušil zahraničné pracovné cesty zamestnancov.

"Zamestnanci úradu sú povinní dodržiavať tiež všetky usmernenia a príkazy vydané krízovým štábom, ktoré platia na území Slovenskej republiky," informoval tlačový odbor.