Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Vláda: Smer-SD chce klamstvami pomýliť ľudí a pripraviť sa na návrat

Na archívnej snímke poslanec NRSR Robert Fico (SMER-SD). Foto: TASR Jaroslav Novák

Je poľutovaniahodné, že títo tzv. sociálni demokrati odmietajú obavy ľudí rozptýliť a predstaviť im očkovanie ako jedinú reálnu cestu z pandémie, hovorí Janíková.

Bratislava 21. júna (TASR) - Opozičná strana Smer-SD je politické krídlo organizovaného zločinu. Svojimi klamstvami chce pomýliť občanov a vytvoriť si podmienky na opätovný návrat k moci a starým poriadkom. Pre TASR to uviedla hovorkyňa Úradu vlády (ÚV) SR Ľubica Janíková. Reagovala tak na Smer-SD, ktorý tvrdí, že vláda sa mala dopustiť štátnej korupcie, ktorej cieľom bolo motivovať jedného z vypovedajúcich kajúcnikov v prebiehajúcich kauzách. Predseda Smeru-SD Robert Fico sa svojimi výmyslami snaží zmariť objektívne vyšetrovanie založené na dôkazoch, tvrdí ÚV.

Predstavitelia Smeru-SD tiež kritizovali nepripravenosť vlády na tretiu vlnu pandémie, opätovne vyjadrili presvedčenie, že neposkytuje dostatočne objektívne informácie o očkovaní, jeho rizikách ani efekte. Fico a predseda mimoparlamentnej strany Hlas-SD Peter Pellegrini podľa Janíkovej "vyhodnotili situáciu v súvislosti s vakcináciou tak, že veľká časť občanov SR má z očkovania obavy, v čom sa ich snažia po celý čas utvrdiť, aby z toho vytrieskali politický kapitál". "Je poľutovaniahodné, že títo tzv. sociálni demokrati odmietajú obavy ľudí rozptýliť a predstaviť im očkovanie ako jedinú reálnu cestu z pandémie," hovorí Janíková.

Deklaruje, že vláda premiéra Eduarda Hegera (OĽANO) nič nezatajuje, hrá s otvorenými kartami a spolieha sa na zodpovednosť ľudí. V dôsledku toho je momentálne na Slovensku situácia s pandémiou pod kontrolou, skonštatovala hovorkyňa.