Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Slovensko

Úrad vlády SR určil a zverejnil podmienky voľby členov Rady ÚVO

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Pre posudzovanie kvality uchádzača sú podľa vyjadrení tlačového odboru ÚV prioritné jeho odborné a osobnostné predpoklady.

Bratislava 1. júna (TASR) - Úrad vlády (ÚV) SR určil a zverejnil podmienky voľby členov Rady Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO). V pondelok o tom informoval tlačový odbor ÚV.

"Rada ÚVO môže už čoskoro rokovať a rozhodovať v plnom počte," uviedol úrad vlády. Ten v pondelok zverejnil výzvu na predkladanie návrhov na kandidáta na člena Rady ÚVO.

"Okrem príslušných dokladov, ktoré budú musieť kandidáti predložiť, sa budú prezentovať aj projektom na tému 'Opíšte jedno rozhodnutie ÚVO alebo Rady ÚVO za ostatných 5 rokov pre podlimitné a jedno rozhodnutie pre nadlimitné zákazky, s ktorými sa odborne nestotožňujete, a odôvodnite prečo'," uviedol úrad vlády.

Pre posudzovanie kvality uchádzača sú podľa vyjadrení tlačového odboru ÚV prioritné jeho odborné a osobnostné predpoklady.

Lehota na doručenie návrhov je stanovená na 22. júna s označením obálky Návrh na kandidáta člena Rady ÚVO - neotvárať. "Po posúdení formálnych náležitostí a dokladov bude o možnosti stať sa členom Rady ÚVO rozhodovať verejné vypočutie a následné odporučenie odbornej komisie na schválenie kandidátov vláde SR," dodal komunikačný odbor.

"Vedúci ÚV SR by v tejto súvislosti rád vyzval odborníkov, aby sa neváhali prihlásiť do tohto transparentného výberového konania," uzavrel úrad vlády.