Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Slovensko

Sťažnosti exriaditeľa SIS Vladimíra P. k väzobnému stíhaniu nevyhoveli

Vladimír P., archívna snímka. Foto: TASR Martin Baumann

Vladimíra P. stíhajú v súvislosti s kauzou SIS. Pôvodné obvinenia v prípade zrušila vlani v auguste Generálna prokuratúra SR.

Košice 8. novembra (TASR) – Ústavný súd (ÚS) SR nevyhovel sťažnosti bývalého riaditeľa Slovenskej informačnej služby (SIS) Vladimíra P. proti uzneseniu Najvyššieho súdu (NS) SR o jeho väzobnom stíhaní. Druhý senát ÚS tak rozhodol na neverejnom zasadnutí 26. októbra.

Minuloročné rozhodnutie NS SR sa týkalo sťažnosti obvineného Vladimíra P. proti uzneseniu Špecializovaného trestného súdu, ktorý zamietol jeho žiadosť o prepustenie z väzby ako nedôvodnú. Rozšíril mu aj dôvody väzby.

"Ide o tretie rozhodnutie Ústavného súdu SR, ktorým bola potvrdená ústavnosť jeho väzobného trestného stíhania. To znamená, že každé väzobné rozhodnutie v tejto trestnej veci prešlo testom ústavnosti. Celkovo teda potvrdilo dôvodnosť stíhania 15 sudcov na všeobecných súdoch a Ústavnom súde SR," reagoval na sociálnej sieti Úrad špeciálnej prokuratúry.

Vladimíra P. stíhajú v súvislosti s kauzou SIS. Pôvodné obvinenia v prípade zrušila vlani v auguste Generálna prokuratúra SR. Exriaditeľa tajnej služby obvinili z toho, že on a bývalý námestník SIS Boris Beňa mali prijať úplatok od podnikateľa a konkurzného právnika Zoroslava Kollára.