Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Uskutočnia sa slávnosti k 103. výročiu smrti M. R. Štefánika

Na archívnej snímke čestná stráž počas piety na pamiatku generála Milana Rastislava Štefánika pri mohyle na Bradle. Foto: TASR Radovan Stoklasa

Celoslovenská spomienková slávnosť sa uskutoční v sobotu 7. mája. Program otvorí o 15.00 h prelet Vzdušných síl Ozbrojených síl (OS) SR.

Brezová pod Bradlom 2. mája (TASR) – Spomienkové slávnosti pri príležitosti 103. výročia tragickej smrti generála Milana Rastislava Štefánika sa uskutočnia na Bradle 3. a 7. mája. TASR o tom za mesto Brezová pod Bradlom informoval Matúš Valihora.

Podujatie sa každoročne organizuje s cieľom sprítomniť odkaz národného hrdinu generála Štefánika čo najširšej verejnosti. "V predvečer výročia, 3. mája, rodáci tradične zapália na Regionálnej spomienkovej slávnosti na Mohyle M. R. Štefánika na Bradle vatry," uviedol Valihora.

Celoslovenská spomienková slávnosť sa uskutoční v sobotu 7. mája. Program otvorí o 15.00 h prelet Vzdušných síl Ozbrojených síl (OS) SR. "Hostia si uctia pamiatku M. R. Štefánika položením kvetov za účasti Čestnej stráže a Vojenskej hudby Ozbrojených síl SR. Zaznejú piesne v podaní Danubius Singers s tenorom Mykolom Erdykom, báseň i príhovory pozvaných hostí. Súčasťou spomienkových slávností budú sprievodné podujatia," informoval Valihora.

Ako doplnil, počas celoslovenských slávností bude premávať bezplatná autobusová doprava na Bradlo a cesta bude pre inú dopravu uzavretá. Na Bradlo je možné dostať sa aj pešo po vyznačených turistických chodníkoch či cyklochodníkoch.