Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Uskutočnila sa súťažná prehliadka hudobného folklóru Prez ty Gbely

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Milan Kapusta

Jej vyhlasovateľom a odborným garantom je Národné osvetové centrum v Bratislave z poverenia Ministerstva kultúry SR.

Gbely 30. mája (TASR) - Regionálna súťažná prehliadka hudobného folklóru z okresov Senica a Skalica pod názvom Prez ty Gbely sa uskutočnila v meste Gbely. TASR o tom informoval Miroslav Koprla zo Záhorského osvetového strediska Senica.

"Na súťažnej prehliadke sa predstavili štyria sólisti speváci, dve spevácke duá, jeden sólista inštrumentalista, štyri spevácke skupiny a jedna ľudová hudba," uviedol Koprla.

Na Festival hudobného folklóru Trnavského kraja, ktorý sa uskutoční 14. októbra v Špačinciach, postúpili v kategórii sólisti a spevácke duá Kristína Hačundová a spevácke duo Kristína Hačundová, David Halás z Brodského. V kategórii sólisti inštrumentalisti postúpil Miroslav Buzrla zo Skalice, v kategórii spevácke skupiny spevácky zbor Záhoráci-Smolinčané, skupina Bročané a v kategórii ľudové hudby Frendz Bojs.

Súťaž je súčasťou celoštátnej postupovej súťaže a prehliadky hudobného folklóru s názvom Vidiečanova Habovka. Jej vyhlasovateľom a odborným garantom je Národné osvetové centrum v Bratislave z poverenia Ministerstva kultúry SR. Organizátori podujatia sú Trnavský samosprávny kraj, Záhorské osvetové stredisko a mesto Gbely.