Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Úsmev ako dar podporil 80 žiakov zo sociálne znevýhodneného prostredia

Ilustarčná snímka. Foto: TASR - Dano Veselský

Program Vzdelaním k úspechu sa zameriava na rozvoj vzdelávania a podporu šikovných a talentovaných mladých ľudí s potenciálom.

Bratislava 16. marca (TASR) - Nezisková organizácia Úsmev ako dar podporila tento rok zo štipendijného programu Vzdelaním k úspechu 80 študentov z celého Slovenska pochádzajúcich z náhradných rodín, centier pre deti a rodiny alebo sociálne znevýhodnených rodín. Na projekte spolupracuje s Nadáciou Slovenskej sporiteľne. TASR o tom informovala za organizátorov Regina Ulejová.

"Som hrdý, že si mnohí mladí ľudia z detských domovov uvedomujú význam vzdelania pre svoju budúcnosť. Verím, že štúdium, pre ktoré sa rozhodli, úspešne ukončia a budú svoje vedomosti rozvíjať aj v nasledujúcich rokoch. Takto sa stanú vzorom, motiváciou a inšpiráciou pre desiatky ďalších tínedžerov. Práve takým podávame pomocnú ruku," uviedol výkonný riaditeľ organizácie Úsmev ako dar Štefan Adamjak.

Program Vzdelaním k úspechu sa zameriava na rozvoj vzdelávania a podporu šikovných a talentovaných mladých ľudí s potenciálom. Štipendiá sú využívané na rôzne účely, ako napríklad nákup študijných materiálov a pomôcok. Určené sú pre študentov na stredných a vysokých školách, pričom mnohí sa rozhodli zamerať na výučbu konkrétneho remesla na odborných školách, niektorí sa rozhodli pre program duálneho vzdelávania.

Mladí štipendisti, ktorí sú súčasťou programu Vzdelaním k úspechu, sa tiež vďaka dobrovoľníctvu v organizácii Úsmev ako dar učia praktickým zručnostiam, ako napríklad zorganizovať podujatie, prezentovať a komunikovať s rôznymi ľuďmi. Tieto zručnosti im pomôžu pri hľadaní zamestnania po ukončení štúdia. Príbehy štipendistov majú aj motivovať ostatné deti zo sociálne znevýhodneného prostredia.