Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Úsmev ako dar spustil zbierku na podporu rodín v núdzi

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Rodinám pomáha napríklad so stravou, bývaním či so sprístupňovaním zdravotnej starostlivosti či liekov.

Bratislava 11. októbra (TASR) - Na Slovensku žije pod hranicou chudoby 700.000 ľudí, ktorí majú vzhľadom na infláciu problém s nákupom potravín či platením energií. Upozorňuje na to mimovládna organizácia Úsmev ako dar, ktorá spustila zbierku na podporu rodín v núdzi.

"Zapojiť do zbierky sa môže ktokoľvek v akejkoľvek sume, všetky finančné dary sú distribuované tak, aby boli využité čo najzmysluplnejšie," priblížila organizácia. Prispieť možno na webovej stránke www.usmev.sk/podporte.

Počet rodín, ktoré potrebujú pomoc, podľa organizácie stále rastie. "Obdobie neistôt sa dotýka nespočetne veľa rodín na Slovensku, ktorým hrozí, že túto zimu prežijú v hlade a chlade. Úsmev ako dar momentálne sprevádza viac ako 2000 rodín, aby sa popasovali s nadchádzajúcimi mesiacmi a predišlo sa tak vyňatiu dieťaťa do ústavnej starostlivosti," priblížila organizácia.

Rodinám pomáha napríklad so stravou, bývaním či so sprístupňovaním zdravotnej starostlivosti či liekov. "V súčasnosti, žiaľ, len ťažko hľadáme finančné a ľudské zdroje na to, aby sme pomohli všetkým rodinám, ktoré nás žiadajú o pomoc," skonštatoval výkonný riaditeľ organizácie Štefan Adamjak.