Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Slovensko

ÚŠP: Prokurátor Repa pri dozore kauzy finančníka Haščáka nepochybil

Na archívnej snímke dozorový prokurátor, riaditeľ odboru ekonomickej kriminality Ondrej Repa. Foto: TASR - Michal Svítok

Rezort spravodlivosti sa Haščákovi v mene štátu na začiatku septembra ospravedlnil za nezákonné obvinenie i väzobné stíhanie.

Bratislava 27. septembra (TASR) - Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) Ondrej Repa pri výkone prokurátorského dozoru kauzy finančníka Jaroslava Haščáka nijako nepochybil. A to ani pri podaní návrhu na vzatie do väzby, ani pri zamietnutí sťažnosti finančníka proti vznesenému obvineniu. Vyplýva to z vyjadrenia ÚŠP na sociálnej sieti.

Rezort spravodlivosti sa Haščákovi v mene štátu na začiatku septembra ospravedlnil za nezákonné obvinenie i väzobné stíhanie. Vychádzal z minuloročného rozhodnutia Generálnej prokuratúry, ktorá finančníkovi zrušila obvinenie i z rozhodnutia Najvyššieho súdu v prípade väzobného stíhania.

Podľa ÚŠP sú tieto rozhodnutia justičných orgánov "prejavom iného právneho názoru, ktorý je v inštančnom postupe pomerne bežnou vecou". Ospravedlnenie rezortu spravodlivosti ÚŠP nechcel komentovať.

Prokuratúra ďalej priblížila, že sa v kauze nahrávok Gorila naďalej vedie trestné stíhanie.