Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Prokurátor neuzavrel dohodu s obžalovanými zo snahy uplácať Fecka

Na archívnej snímke Martin Fecko. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Feckovi mali sľúbiť päť percent z hodnoty projektu alebo 60 000 eur v hotovosti.

Bratislava 6. mája (TASR) – Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry zatiaľ neuzavrel dohodu o vine a treste so žiadnym z obžalovaných, ktorí chceli uplácať štátneho tajomníka Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Martina Fecka. TASR to potvrdila hovorkyňa Generálnej prokuratúry SR Jana Tökölyová. Týka sa to právnika Petra Ch. a manažéra Miroslava S. Návrh dohody o vine a treste môže prokurátor predložiť Špecializovanému trestnému súdu do 10. mája.

Právnik Peter Ch. a manažér žalovanej spoločnosti Lomtec.com Miroslav S. požiadali o možnosť dohody na prvom hlavnom pojednávaní, ktoré sa konalo 29. apríla v Pezinku. Samosudkyňa preto prerušila hlavné pojednávanie do 13. mája.

Dvojica je obžalovaná z prečinu podplácania a prípravy zločinu legalizácie príjmu z trestnej činnosti. Polícia ich zadržala minulý rok 16. septembra v rámci akcie Contract. Následne, dva dni nato, ich ŠTS zobral do väzby. Peter Ch. a Miroslav S. sa mali snažiť podplatiť Fecka, ktorý s políciou spolupracoval.

K odovzdaniu úplatku napokon nemalo prísť. Úplatok mal byť za podpísanie zmluvy o štátnej zákazke na vytvorenie a zavádzanie informačného systému. Feckovi mali sľúbiť päť percent z hodnoty projektu alebo 60.000 eur v hotovosti.