Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 10. máj 2024Meniny má Viktória
< sekcia Slovensko

ÚŠP vrátil prípad konkurznej správkyne Lenky I. naspäť vyšetrovateľovi

Ilustračné foto Foto: TASR

Vyšetrovateľ má odstrániť nedostatky, opätovne umožniť dotknutým osobám preštudovať spis a následne ho predložiť prokurátorovi, ktorý rozhodne o ďalšom postupe.

Bratislava 21. februára (TASR) - Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) vrátil prípad obvinenej konkurznej správkyne Lenky I. naspäť vyšetrovateľovi. Dôvodom sú zistené administratívno-technické nedostatky vo vyšetrovacom spise. Kauza súvisí s konkurzom majetku odsúdeného podnikateľa Ladislava Bašternáka. Vyplýva to z informácií, ktoré TASR poskytol hovorca Generálnej prokuratúry (GP) SR Dalibor Skladan.

Vyšetrovateľ pôvodne predložil prokurátorovi spis s návrhom na podanie obžaloby. "Preskúmaním vyšetrovacieho spisu prokurátorom boli zistené nedostatky týkajúce sa jeho vedenia a preukázania vyrozumenia obvinenej JUD. L. I. o možnosti preštudovať spis po skončení sa vyšetrovania v určenom termíne," priblížil Skladan.

Vyšetrovateľ má odstrániť nedostatky, opätovne umožniť dotknutým osobám preštudovať spis a následne ho predložiť prokurátorovi, ktorý rozhodne o ďalšom postupe.

Lenka I. je stíhaná pre pokus o obzvlášť závažný zločin porušovania povinnosti pri správe cudzieho majetku. Bašternák bol v minulosti odsúdený v daňovej kauze na päťročný nepodmienečný trest odňatia slobody a trest prepadnutia majetku. V januári 2022 bol podmienečne prepustený na slobodu. Podľa medializovaných informácií mal ešte pred odsúdením previesť časť majetku na blízkych. Obvinená Lenka I. voči tomu nepodala odporovacie žaloby. Tvrdila, že to nebolo možné.