Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 17. jún 2024Meniny má Adolf
< sekcia Slovensko

Ústavný súd rozhodol o dvoch najstarších plenárnych podaniach

Foto: TASR/František Iván

Obe podania boli ešte z roku 2008, respektíve 2009.

Košice 28. júla (TASR) - Plénum Ústavného súdu (ÚS) Slovenskej republiky v uplynulých dňoch rozhodlo o dvoch najstarších nevybavených plenárnych podaniach. „Išlo o návrh Okresného súdu Bratislava I vedenom pod na začatie konania o zákona o európskom zatýkacom rozkaze a o zmene a doplnení niektorých zákonov a zmluvy medzi Československou socialistickou republikou a Maďarskou ľudovou republikou o právnej pomoci a úprave právnych vzťahov v občianskych, rodinných a trestných veciach. Návrh Okresného súdu Bratislava I ÚS odmieta ako podaný zjavne neoprávnenou osobou,“ informovala TASR hovorkyňa ÚS Anna Pančurová.

Plénum rozhodlo aj o návrhu skupiny 42 poslancov Národnej rady Slovenskej republiky, ktorým namietali nesúlad zákona o periodickej tlači a agentúrnom spravodajstve s Ústavou Slovenskej republiky. Plénum Konanie zastavilo a návrhu poslancov nevyhovelo.

Obe podania boli ešte z roku 2008, respektíve 2009.

„ÚS v súčasnosti pracuje už len s dvanástimi podaniami, ktoré boli zaregistrované v roku 2010, s 200 podaniami z roku 2011 a s aktuálnymi podaniami z roku 2012. Súčasný stav nevybavených podaní je najlepší v doterajšej histórii ústavného súdu,“ zdôraznila Pančurová.