Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Ústredný krízový štáb má vo štvrtok hovoriť o kontrolách na hraniciach

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Jakub Kotian

Svoju úlohu bude zohrávať aj delta variant nového koronavírusu.

Bratislava 16. júna (TASR) - Ústredný krízový štáb má vo štvrtok (17. 6.) hovoriť o kontrole na hraniciach v súvislosti s novým koronavírusom a jeho variantmi. Po rokovaní vlády o tom v stredu informoval minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nominant OĽANO).

Dôležité je podľa šéfa rezortu zdravotníctva to, aby kooperovali polícia, úrady verejného zdravotníctva, ale aj mobilní operátori. Tak sa bude dať už na hraniciach určiť, z ktorej krajiny človek na Slovensko prichádza.

"My máme pripravené to, že Úrad verejného zdravotníctva SR bude aktívne participovať s políciou na tom, aby sa kontakty dali už na hraniciach odchytiť, a potom ďalším spôsobom trasovať," povedal.

Svoju úlohu bude zohrávať aj delta variant nového koronavírusu. Preto bude podľa Lengvarského potrebné dohodnúť sa aj s okolitými krajinami na kontrole hraníc. Očakáva napríklad rokovania s leteckými spoločnosťami o tom, že ľudia bez testov nebudú môcť nastúpiť na lietadla. "Preto je na zajtra zvolaný krízový štáb, aby sa zefektívnila kontrola hraníc hlavne s dôrazom na tento delta variant," dodal.

Ministerstvo vnútra SR pre TASR potvrdilo, že ústredný krízový štáb bude zasadať vo štvrtok o 13.00 h v Hoteli Bôrik v Bratislave.