Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Slovensko

Utorňajšie pojednávanie s exšéfom policajných odposluchov zrušili

Na snímke Jozef R. v pojednávacej miestnosti na Špecializovanom trestnom súde v Banskej Bystrici 19. januára 2022. Foto: TASR - Ján Krošlák

Bývalého šéfa policajných odposluchov Jozefa R. prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry žaluje za činnosť pre zločineckú skupinu sýkorovcov a dva skutky zločinu prijímania úplatku.

Banská Bystrica 27. marca (TASR) – Hlavné pojednávanie v kauze bývalého riaditeľa úradu zvláštnych policajných činností Jozefa R., ktoré malo pokračovať v utorok (28. 3.) na banskobystrickom pracovisku Špecializovaného trestného súdu (ŠTS), je zrušené. Dôvodom je práceneschopnosť jeho obhajcu. Pre TASR to v pondelok potvrdila hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková.

Bývalého šéfa policajných odposluchov Jozefa R. prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry žaluje za činnosť pre zločineckú skupinu sýkorovcov a dva skutky zločinu prijímania úplatku. Podľa neho je obžaloba nedôvodná, nikdy nikomu žiadne utajované skutočnosti neprezrádzal a neprevzal ani žiadne peniaze. Tvrdí, že je nevinný.

Jozefa R. zadržali v rámci policajnej akcie Judáš začiatkom decembra 2020. Proces s ním sa začal vlani v januári a blíži sa do finále. V prípade uznania viny mu hrozí trest odňatia slobody od päť do 12 rokov.