Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

ÚV: Rada vlády SR pre vedu, techniku a inovácie bude mať nové zloženie

Na archívnej snímke budova Úradu vlády v Bratislave. Foto: TASR - Michal Svítok

Kandidátov z nominácií vyberala 5. októbra medzinárodná expertná komisia.

Bratislava 6. októbra (TASR) - Rada vlády SR pre vedu, techniku a inovácie bude mať nové zloženie. Okrem predsedu vlády a štyroch ministrov ju obsadí desať nezávislých odborníkov na vedu, výskumné a inovačné prostredie, technologické firmy a priemyselné inovácie. TASR o tom informoval tlačový odbor Úradu vlády (ÚV) SR.

Kandidátov z nominácií vyberala 5. októbra medzinárodná expertná komisia. Na základe verejnej výzvy Úradu vlády (ÚV) SR bolo nominovaných celkovo 75 kandidátov z vedeckého a podnikateľského prostredia.

"S cieľom zabezpečiť nezávislosť a kvalitu hodnotenia predseda vlády SR zriadil šesťčlennú nezávislú hodnotiacu komisiu zloženú z expertov v oblasti výskumu, vývoja, inovácií a rizikového kapitálu. Úlohou komisie bolo nestranne a odborne posúdiť nominovaných kandidátov a vytvoriť pre predsedu vlády SR zoznam odporúčaných kandidátov na členstvo v rade," uviedli z ÚV SR.

Predseda vlády v nasledujúcich dňoch predloží na schválenie vláde návrh desiatich nových členov rady. Nových členov rady bude schvaľovať vláda SR na jednom z najbližších zasadnutí.