Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Slovensko

ÚV: Vypočutie kandidátov na predsedu ÚOOÚ sa nekonalo

Na archívnej snímke budova Úradu na ochranu osobných údajov SR. Foto: TASR - Martin Baumann

O termíne vypočutia boli kandidáti podľa ÚV informovaní pred dvomi týždňami.

Bratislava 22. novembra (TASR) - Verejné vypočutie kandidátov na predsedu Úradu na ochranu osobných údajov (ÚOOÚ) na Úrade vlády (ÚV) SR sa v pondelok nekonalo. Mali sa na ňom zúčastniť dvaja kandidáti, a to Tamara Valková a Tony Tesla. Valková podľa ÚV svoju účasť zrušila, preto sa vypočutie nekonalo. TASR o tom informoval tlačový a informačný odbor ÚV.

Oboch kandidátov mala posúdiť odborná hodnotiaca komisia a predložiť ich vláde prostredníctvom vedúceho ÚV. "Komisia mala vypočuť každého kandidáta v abecednom poradí. Pretože komisia mala odporučiť dvoch kandidátov, na základe vzniknutej situácie nebolo možné uvedené podmienky splniť. Komisia zrušila dnešné verejné vypočutie a vypracovala odporúčania vláde SR o ďalšom postupe vo výberovom konaní," uviedla odborná komisia v stanovisku, ktoré poskytol úrad vlády.

V komisii má svoje zastúpenie ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie, rezort spravodlivosti, Kancelária verejného ochrancu práv, Nadácia Zastavme korupciu, organizácia Slovensko.Digital, Spolok pre ochranu osobných údajov a Slovenská advokátska komora. O termíne vypočutia boli kandidáti podľa ÚV informovaní pred dvomi týždňami.