Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Slovensko

ÚVO: Spoločnosť zažíva krízu komunikácie

Ilustračná snímka Foto: TASR/Martin Baumann

Herec a režisér Milo Kráľ, ktorý spolupracuje s úradom, povedal, že koncept verejnej politiky otvorenej komunikácie ÚVO má veľkú súvislosť s Nežnou revolúciou.

Bratislava 17. novembra (TASR) - Spoločnosť zažíva krízu komunikácie. Je v moci štátu, aby začal od seba a svojej komunikácii venoval pozornosť. Je to vo verejnom záujme, v snahe podporovať piliere právneho štátu, posilňovať jeho mäkkú moc a dobré meno v zahraničí. Pri príležitosti 32. výročia Nežnej revolúcie to uviedla hovorkyňa Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO) Janka Zvončeková.

"Koncept verejnej politiky otvorenej komunikácie úradu stojí na hodnotách, nie je o prvoplánovej komunikácii. Cieľom je budovať dôveru občana v úrad, ktorý zastupuje štát, teda snahou je budovať dôveru občana v štát," povedala Zvončeková.

Herec a režisér Milo Kráľ, ktorý spolupracuje s úradom, povedal, že koncept verejnej politiky otvorenej komunikácie ÚVO má veľkú súvislosť s Nežnou revolúciou. "Zvlášť v deň jej výročia zvykneme ďakovať za vybojovanú slobodu slova, no už menej sa zdôrazňuje, že za túto slobodu, za slová, ktoré rozprávame a šírime, nesieme obrovskú zodpovednosť. Myslím si, že v dnešných časoch to treba zdôrazňovať," podotkol.