Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Slovensko

Chorobnosť na ARO opäť stúpla, pribudli aj prípady chrípky

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Ako chrípka a chrípke podobné ochorenia (CHPO) bolo hlásených 4530 ochorení. V porovnaní s predchádzajúcim týždňom chorobnosť stúpla o 6,7 percenta.

Bratislava 11. februára (TASR) - Chorobnosť na akútne respiračné ochorenia (ARO) v priebehu šiesteho týždňa roku 2022 stúpla oproti uplynulému týždňu o 7,8 percenta. TASR o tom informoval Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR.

Lekári nahlásili 57.544 prípadov, najviac z Bratislavského kraja, najmenej z Banskobystrického kraja. Najvyššiu chorobnosť zaznamenali medzi mladistvými od 15 do 19 rokov.

Ako chrípka a chrípke podobné ochorenia (CHPO) bolo hlásených 4530 ochorení. V porovnaní s predchádzajúcim týždňom chorobnosť stúpla o 6,7 percenta. Najvyššia chorobnosť bola zaznamenaná v Nitrianskom, najnižšia v Košickom kraji. Chrípkové ochorenie najviac postihlo vekovú skupinu 15- až 19-ročných detí.

Prerušenie výchovno-vzdelávacieho procesu bolo hlásené v 37 výchovno-vzdelávacích zariadeniach. Išlo o 21 materských škôl (12 v Prešovskom kraji, päť v Nitrianskom kraji, tri v Žilinskom a jedna v Trnavskom kraji), 12 základných škôl (zhodne po päť v Nitrianskom a Prešovskom kraji, dve v Žilinskom kraji) a tri stredné školy (dve v Žilinskom kraji a jedna v Prešovskom kraji).

Prípad ťažkej akútnej respiračnej infekcie (SARI) hygienici nezaznamenali.