Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Koronavírus: V niektorých regiónoch sa možno posunie začiatok školy

Ilustračná snímka. Foto: TASR Radovan Stoklasa

Na Slovensku v pondelok pribudlo 72 nakazených novým koronavírusom.

Bratislava 1. septembra (TASR) – Regionálne úrady verejného zdravotníctva na Slovensku sledujú vývoj epidemiologickej situácie v súvislosti s pandémiou nového koronavírusu. Je možné, že po jej zhodnotení odporučia niektorým výchovno-vzdelávacím zariadeniam posunutie začiatku školského roka. Na sociálnej sieti o tom informuje Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR s tým, že jednotlivé regionálne úrady zabezpečujú v lokalitách s výskytom ochorenia COVID-19 všetky potrebné protiepidemické opatrenia.

"Epidemiológovia naďalej pokračujú v aktívnom dohľadávaní kontaktov. Pozitívne osoby sú v domácej izolácii, rovnako aj ich kontakty, ktorým je nariadené testovanie na ochorenie COVID-19. Zároveň sa odber klinických vzoriek na ochorenie COVID-19 realizuje aj u suspektných osôb, osôb vracajúcich sa z rizikových krajín a ďalších osôb indikovaných na testovanie," spresnil ÚVZ.

Nové potvrdené prípady nákazy za pondelok (31. 8.) sú podľa úradu identifikované kontakty potvrdených prípadov ochorenia COVID-19 zo známych a monitorovaných ohnísk nákazy alebo sú to importy zo zahraničia. "V regiónoch sú zaznamenané aj nové prípady ochorení bez epidemiologickej súvislosti so známymi ohniskami nákazy. Vo veci sa v súčasnosti uskutočňuje epidemiologické vyšetrovanie," poznamenal ÚVZ.

Na Slovensku v pondelok pribudlo 72 nakazených novým koronavírusom, ich doterajší celkový počet stúpol na 3989. Pozitívne vzorky odhalili z 2763 testov, ktoré sa v pondelok urobili. Z ochorenia sa vyliečilo 101 pacientov, nepribudlo žiadne úmrtie.