Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 23. máj 2024Meniny má Želmíra
< sekcia Slovensko

NEBEZPEČNÝ PRODUKT: ÚVZ nariadil stiahnuť z trhu formičky na mafiny

Na snímke nevyhovujúci produkt. Foto: TASR - ÚVZ SR

Odporúčame spotrebiteľom, aby ich nekupovali, už zakúpený výrobok nepoužívali a prípadne ho vrátili späť do miesta predaja, uviedol hlavný hygienik SR.

Bratislava 28. októbra (TASR) - Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) nariadil stiahnuť z predajní Pepco súpravu silikónových formičiek na mafiny pre zvýšený obsah prchavých látok. Tento výrobok bude zároveň hlásený do medzinárodného systému rýchleho varovania pre potraviny a krmivá (RASFF). TASR na výrobok upozornil hlavný hygienik SR Ján Mikas.

Informoval, že tieto silikónové formičky sa ešte môže nachádzať na trhu v SR. "Odporúčame spotrebiteľom, aby ich nekupovali, už zakúpený výrobok nepoužívali a prípadne ho vrátili späť do miesta predaja," doplnil Mikas.

Výrobok obvyklou kontrolou na trhu zachytil Regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Dunajskej Strede, ktorý ho poslal na rozbor do Národného referenčného laboratória RÚVZ v Poprade. Tam skúškami odhalili prekročené povolené množstvo prchavých látok.

Nevyhovujúci produkt s názvom 'Pepco Home Sada silikónových formičiek na muffiny 12 kusov, sedem centimetrov' môže mať tiež označenie Art. Number: SKU31053101. Iné označenia výrobku sú ORD00600442_01, STYLE310531, A/Y22. Krajina pôvodu je Čína, produkt má EAN kód 2200131053168.