Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Slovensko

ÚVZ povolil prevádzku 166 umelých kúpalísk a 562 bazénov

Ilustračná snímka. Foto: TASR Silvia Tannhauserová

Počas tohtoročnej kúpacej sezóny nebude na kúpanie využívaná vodná nádrž Ružiná z dôvodu jej napúšťania po rekonštrukcii.

Bratislava 5. augusta (TASR) - Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) povolil prevádzku ďalších umelých a prírodných kúpalísk. Povolenie malo na konci 31. týždňa 166 umelých kúpalísk a 562 bazénov. TASR o tom informovala hovorkyňa ÚVZ Daša Račková.

"Na niektorých otvorených kúpaliskách zatiaľ nie sú v prevádzke všetky bazény," priblížil úrad. Plážové kúpalisko v Banskej Bystrici je po skončení podujatia EYOF 2022 opätovne otvorené pre verejnosť od 3. augusta.

Regionálne úrady verejného zdravotníctva naďalej vykonávali štátny zdravotný dozor na vybraných prevádzkovaných umelých a prírodných kúpaliskách, kde vykonávali aj kontrolné odbery vzoriek vody na kúpanie. Pokračovali tiež v monitorovaní kvality vody na kúpanie na vybraných prírodných vodných plochách s neorganizovanou rekreáciou.

Počas tohtoročnej kúpacej sezóny nebude na kúpanie využívaná vodná nádrž Ružiná z dôvodu jej napúšťania po rekonštrukcii.

Na základe odberov sa podľa ÚVZ zistila vyhovujúca kvalita vody na kúpanie na 11 prírodných kúpaliskách a viacerých prírodných vodných plochách s neorganizovanou rekreáciou.