Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Slovensko

ÚVZ: Pri prevzatí a vrátení kníh do knižníc je potrebné umyť si ruky

Na snímke pracovník Zemplínskej knižnice Gorazda Zvonického v Michalovciach umiestňuje knihy do karantény v rámci protiepidemických opatrení 4. februára 2021, archívne foto. Foto: TASR - Roman Hanc

Podľa ÚVZ by sa mali členovia knižnice snažiť minimalizovať kontakt s personálom alebo inými návštevníkmi knižnice, napríklad vďaka výdaju objednaných kníh cez "okienko".

Bratislava 5. apríla (TASR) - Pred prevzatím a vrátením kníh do knižnice je potrebné si umyť alebo dezinfikovať ruky. Počas návštevy knižnice je nutné mať po celý čas riadne nasadený respirátor. Pripomenula to Daša Račková, hovorkyňa Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR.

ÚVZ odporúča uprednostňovať digitalizované tituly pred tlačovinami. „Vždy, keď je to možné, využite online rezervácie titulov a do knižnice si ich príďte už len vyzdvihnúť,“ spresnila Račková.

Podľa ÚVZ by sa mali členovia knižnice snažiť minimalizovať kontakt s personálom alebo inými návštevníkmi knižnice, napríklad vďaka výdaju objednaných kníh cez „okienko“, alebo využiť boxy na vrátenie kníh.