Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Slovensko

ÚVZ SR: Prevádzka je povolená na vyše 160 umelých kúpaliskách

Ilustračná snímka. Foto: TASR Silvia Tannhauserová

Kúpanie sa neodporúča pre deti, alergikov a osoby s oslabeným imunitným systémom na plážovom kúpalisku Jazero v Košiciach i vodnej nádrži Duchonka, oznámila hovorkyňa ÚVZ SR Daša Račková.

Bratislava 12. augusta (TASR) - Na konci 32. týždňa malo povolenie na prevádzku 163 umelých kúpalísk a 557 bazénov na Slovensku. Vyhovujúcu kvalitu vody na kúpanie malo tiež 11 prírodných kúpalísk a viacero vodných plôch s neorganizovanou rekreáciou v jednotlivých krajoch. V aktualizačnej správe o stave prírodných a umelých kúpalísk to uviedla hovorkyňa Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR Daša Račková.

"Voda nie je vhodná na kúpanie na prírodných vodných plochách Gazarka Šaštín Stráže, vodná nádrž Brezová pod Bradlom, Štrkovisko Čaňa. Kúpanie sa neodporúča pre deti, alergikov a osoby s oslabeným imunitným systémom na plážovom kúpalisku Jazero v Košiciach i vodnej nádrži Duchonka," oznámila. Dodala, že na viacerých prírodných vodných plochách bola zistená znížená priehľadnosť vody.

Regionálne úrady verejného zdravotníctva (RÚVZ) pokračujú vo vykonávaní kontrolných odberov vzoriek vody na umelých a prírodných kúpaliskách, pokračujú tiež v monitorovaní kvality vody na kúpanie na prírodných vodných plochách s neorganizovanou rekreáciou.

Aktuálne informácie o stave sledovaných prírodných a umelých kúpalísk na Slovensku je možné nájsť na webovej stránke ÚVZ SR www.uvzsr.sk.