Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Slovensko

Hygienici upozorňujú na nebezpečné kozmetické prípravky

Na snímke výrobok na bielenie zubov Lase Peroxide Flex 6 % Tooth whitening kit značky DMC. Obsahuje látku fluorid sodný v koncentrácii 2 percentá, čo je v rozpore s nariadeniami orgánov Európskej únie o kozmetických výrobkoch. Foto: TASR - ÚVZ SR

Jeden z výrobkov obsahuje prekročené množstvo olova.

Bratislava 23. februára (TASR) - Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR upozorňuje na nebezpečné kozmetické výrobky, ktoré do systému RAPEX (rýchly výstražný systém pre nepotravinárske výrobky) nahlásil kontrolný orgán vo Fínsku a v Nemecku. Produkty sa môžu nachádzať aj na slovenskom trhu.

Upozornenie sa týka výrobku na bielenie zubov Lase Peroxide Flex 6 % Tooth whitening kit značky DMC. Obsahuje látku fluorid sodný v koncentrácii 2 percentá, čo je v rozpore s nariadeniami orgánov Európskej únie o kozmetických výrobkoch.

Na snímke výrobok na čistenie rúk značky LINDA pod názvom Handreiniger Citrus Duft, ktorý obsahuje prekročené množstvo olova.
Foto: TASR - ÚVZ SR


Nebezpečný je aj výrobok na čistenie rúk značky LINDA pod názvom Handreiniger Citrus Duft, ktorý obsahuje prekročené množstvo olova. Problematické sú aj výrobky v troj- až desaťlitrových nádobách s farebnou etiketou a opisom "PURUS - krém na čistenie rúk". Z tohto dôvodu výrobca nariadil stiahnutie výrobkov z trhu aj od spotrebiteľov.

Na snímke výrobok v trojlitrovej nádobe s farebnou etiketou a opisom "PURUS - krém na čistenie rúk".
Foto: TASR - ÚVZ SR


Na snímke výrobok v desaťlitrovej nádobe s farebnou etiketou a opisom "PURUS - krém na čistenie rúk".
Foto: TASR - ÚVZ SR