Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

MÁTE DOMA TIETO PRÍPRAVKY? ÚVZ varuje pred nebezpečnou kozmetikou

Medzi nebezpečný výrobok patrí gél na vlasy Hair styling gel vyrobený v Poľsku (na snímke). V géli je zmes konzervačných látok, ktoré sú v rozpore s nariadením Európskeho parlamentu. Zmes je povolená len do zmývateľných výrobkov. U citlivých osôb môže spôsobiť alergickú reakciu, 17. septembra 2021. Foto: TASR - ÚVZ SR

Medzi nebezpečnú kozmetiku zaradil Úrad verejného zdravotníctva gél na vlasy vyrobený v Poľsku a výrobok na zosvetlenie pokožky z USA.

Bratislava 17. septembra (TASR) - Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR opäť varuje pred nebezpečnou kozmetikou, tentoraz pred gélom na vlasy a výrobkom na zosvetlenie pokožky. Do rýchleho výstražného systému pre nepotravinárske výrobky ich nahlásili kontrolné orgány v Česku, Írsku a vo Švédsku. Kozmetika sa môže nachádzať aj na Slovensku. Informoval o tom Marek Eliáš z odboru komunikácie ÚVZ.

Medzi nebezpečný výrobok patrí gél na vlasy Hair styling gel vyrobený v Poľsku. V géli je zmes konzervačných látok, ktoré sú v rozpore s nariadením Európskeho parlamentu. Zmes je povolená len do zmývateľných výrobkov. U citlivých osôb môže spôsobiť alergickú reakciu.
Medzi nebezpečný výrobok patrí gél na vlasy Hair styling gel vyrobený v Poľsku (na snímke). V géli je zmes konzervačných látok, ktoré sú v rozpore s nariadením Európskeho parlamentu. Zmes je povolená len do zmývateľných výrobkov. U citlivých osôb môže spôsobiť alergickú reakciu, 17. septembra 2021.
Foto: TASR - ÚVZ SR

ÚVZ varuje pred výrobkom na zosvetlenie pokožky Platinum Skin Beautifying Milk Maxi-Tone zo Spojených štátov amerických. V tomto výrobku je podľa hygienikov uvedená prítomnosť látky Hydroquinone, ktorá sa používa do výrobkov na nechtový dizajn. U ľudí tak môže spôsobiť kožné alergie.
ÚVZ varuje pred výrobkom na zosvetlenie pokožky Platinum Skin Beautifying Milk Maxi-Tone zo Spojených štátov amerických (na snímke). V tomto výrobku je podľa hygienikov uvedená prítomnosť látky Hydroquinone, ktorá sa používa do výrobkov na nechtový dizajn. U ľudí tak môže spôsobiť kožné alergie.
Foto: TASR - ÚVZ SR