Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Slovensko

ÚVZ SR upozorňuje na nebezpečné kozmetické výrobky

Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR upozorňuje na nebezpečné kozmetické výrobky v Európskej únii. Do rýchleho výstražného systému pre nepotravinárske výrobky (Rapex) ich nahlásili kontrolné orgány v Nemecku, Bulharsku a Českej republike. TASR o tom informoval Marek Eliáš z komunikačného referátu ÚVZ SR. Hygienici upozorňujú na výrobok na bielenie pokožky s názvom Caro bright+ Lemon značky BSQ (na snímke) pochádzajúci z Holandska. Vo výrobku sa nachádza vysoký obsah látky kojic acid.Bratislava, 16. júna 2020. Foto: TASR - ÚVZ SR

Potenciálne nebezpečnými pre zdravie sú detské vlhčené obrúsky s názvom Baby wet wipes, výrobok na bielenie pokožky s názvom Caro bright+ Lemon značky BSQ a mlieko na opaľovanie značky Nubian 15.

Bratislava 16. júna (TASR) - Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR upozorňuje na nebezpečné kozmetické výrobky v Európskej únii. Do rýchleho výstražného systému pre nepotravinárske výrobky (Rapex) ich nahlásili kontrolné orgány v Nemecku, Bulharsku a Českej republike. TASR o tom informoval Marek Eliáš z komunikačného referátu ÚVZ SR.

Potenciálne nebezpečnými pre zdravie sú detské vlhčené obrúsky s názvom Baby wet wipes značky Melani pochádzajúce z Bulharska. Nachádza sa v nich zmes látok, ktorú je povolené používať len do zmývateľných výrobkov. Môžu vyvolať alergickú reakciu. Hygienici upozorňujú aj na výrobok na bielenie pokožky s názvom Caro bright+ Lemon značky BSQ pochádzajúci z Holandska. Vo výrobku sa nachádza vysoký obsah látky kojic acid.
Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR upozorňuje na nebezpečné kozmetické výrobky v Európskej únii. Do rýchleho výstražného systému pre nepotravinárske výrobky (Rapex) ich nahlásili kontrolné orgány v Nemecku, Bulharsku a Českej republike. TASR o tom informoval Marek Eliáš z komunikačného referátu ÚVZ SR. Hygienici upozorňujú na výrobok na bielenie pokožky s názvom Caro bright+ Lemon značky BSQ (na snímke) pochádzajúci z Holandska. Vo výrobku sa nachádza vysoký obsah látky kojic acid.Bratislava, 16. júna 2020.
Foto: TASR - ÚVZ SR


Mlieko na opaľovanie značky Nubian 15 neposkytuje podľa hygienikov deklarovanú ochranu. Výrobok je slovenským produktom. "Výrobca informoval, že výrobok bol vyradený z predaja pre rok 2020," uviedol hlavný hygienik SR Ján Mikas.
Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR upozorňuje na nebezpečné kozmetické výrobky v Európskej únii. Do rýchleho výstražného systému pre nepotravinárske výrobky (Rapex) ich nahlásili kontrolné orgány v Nemecku, Bulharsku a Českej republike. TASR o tom informoval Marek Eliáš z komunikačného referátu ÚVZ SR. Mlieko na opaľovanie značky Nubian 15 (na snímke) neposkytuje podľa hygienikov deklarovanú ochranu. Výrobok je slovenským produktom. "Výrobca informoval, že výrobok bol vyradený z predaja pre rok 2020," uviedol hlavný hygienik SR Ján Mikas. Bratislava, 16. júna 2020.
Foto: TASR - ÚVZ SR


Hygienici tiež upozornili na parfum s názvom Keen Zonet - Perfume - Parfum značky Beautiful Parfum a parfum s názvom Choco Mademoiselle Perfume - Parfum. Oba pochádzajú z Číny. Zistili v nich viaceré látky, ktoré neboli uvedené v zozname zložiek.

"Je možné, že uvedené výrobky sa nachádzajú aj v Slovenskej republike," upozornil Mikas.