Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

ÚVZ Upozorňuje na nebezpečné prípravky vlasovej kozmetiky

Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR upozorňuje na nebezpečné výrobky vlasovej kozmetiky, ktoré do systému RAPEX (rýchly výstražný systém pre nepotravinárske výrobky) nahlásil kontrolný orgán v Belgicku. Foto: TASR – ÚVZ SR

Upozornenie sa týka výrobku na úpravu vlasov haircare 2 fasen značky Imago a tiež výrobku na úpravu vlasov značky CoiffiCare pod názvom Coifficare 2 en 1.

Bratislava 25. januára (TASR) – Úrad verejného zdravotníctva SR upozorňuje na nebezpečné výrobky vlasovej kozmetiky, ktoré do systému RAPEX (rýchly výstražný systém pre nepotravinárske výrobky) nahlásil kontrolný orgán v Belgicku. Produkty sa môžu nachádzať aj na slovenskom trhu.

Upozornenie sa týka výrobku na úpravu vlasov haircare 2 fasen značky Imago a tiež výrobku na úpravu vlasov značky CoiffiCare pod názvom Coifficare 2 en 1. V oboch výrobkoch sa nachádza látka Cyclotetrasiloxane v koncentrácii 4 percentá, čo je v rozpore s nariadeniami orgánov Európskej únie o kozmetických výrobkoch.

V rozpore s príslušnými právnymi predpismi je aj šampón a kondicionér Fructis Hair Food značky Garnier. V tomto prípade je problémom ľahká zámena výrobku s potravinou, a tým riziko požitia výrobku.