Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

NEBEZPEČNÉ KOZMETICKÉ VÝROBKY: Hygienici varujú pred týmito produktami

Na kombo snímke dezodoranty Whoops! Dynamic Orange For Men Parfume Spray a Rosetta Sun Dance for Woman Perfume značky C.r.e.a, výrobok na ochranu pred slnečným žiarením značky elfa/Pharm a sprej na vlasy značky Dr. Santé, elfa/Pharmb. Foto: TASR - ÚVZ

Nahlásené sú dezodoranty Whoops! Dynamic Orange For Men Parfume Spray a Rosetta Sun Dance for Woman Perfume značky C.r.e.a.

Bratislava 27. mája (TASR) - Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR upozorňuje na viacero nebezpečných kozmetických výrobkov, ktoré do systému Safety Gate RAPEX (systém EÚ na rýchlu výmenu informácií o nebezpečných nepotravinových výrobkoch) nahlásili kontrolné orgány v Taliansku a Litve. TASR o tom informoval Marek Eliáš z odboru komunikácie úradu.

Ide o detský mejkap značky Miss Carina - Trucchi Bimba, dva druhy masiek na vlasy značky Greenini Eco Cosmetics, dva druhy výrobkov na ochranu pred slnečným žiarením značky elfa/Pharm či sprej na vlasy značky Dr. Santé, elfa/Pharm. Nahlásené sú tiež dezodoranty Whoops! Dynamic Orange For Men Parfume Spray a Rosetta Sun Dance for Woman Perfume značky C.r.e.a.