Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

ÚVZ: Vyhláška k režimu na hraniciach upravuje podmienky a povinnosti

Na snímke policajti kontrolujú vodičov na hraničnom prechode Petržalka-Berg. Foto: TASR - Martin Baumann

Vyhláška sa týka aj podmienok vstupu na územie SR leteckou dopravou, či tranzitu cez krajinu aj s určením koridorov, ktorými možno prechádzať.

Bratislava 2. júla (TASR) - Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) upozorňuje na novú vyhlášku ku karanténnym povinnostiam osôb pri vstupe na územie SR, ktorú v piatok zverejnili vo Vestníku vlády SR. Vyhláška nadobudne účinnosť 9. júla.

Vyhláška upravuje povinnosti prichádzajúcich osôb na územie SR pri registrácii na http://korona.gov.sk/ehranica a výnimky z tejto povinnosti, rovnako tak podmienky karantény pri vstupe na územie SR vrátane režimu pre ľudí cestujúcich za prácou, ktorí nie sú zaočkovaní a tiež študentov. Znenie predpisu prináša definíciu plne zaočkovanej osoby. „Okrem COVID preukazu EÚ alebo potvrdenia o absolvovaní očkovania na Slovensku je možné preukazovať sa aj potvrdeniami z iných krajín. Podmienkou je, aby toto potvrdenie bolo v slovenskom, českom alebo anglickom jazyku," pripomína v tejto súvislosti Marek Eliáš z odboru komunikácie ÚVZ.

Vyhláška sa týka aj podmienok vstupu na územie SR leteckou dopravou, či tranzitu cez krajinu aj s určením koridorov, ktorými možno prechádzať.