Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

ÚVZ vyzýva politikov, aby ich nezaťahovali do politických súbojov

Na snímke hlavný hygienik SR Ján Mikas počas tlačovej konferencie po 4. rokovaní vlády SR 21. apríla 2021 v Bratislave, foto z archívu. Foto: TASR - Martin Baumann

Ján Mikas tiež poprosil tých, ktorým v prvom rade záleží na zdraví a životoch svojich voličov, aby podporili očkovanie proti COVID-19.

Bratislava 20. októbra (TASR) - Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR vyzýva politických predstaviteľov, aby ich nezaťahovali do otvorených politických súbojov. TASR o tom informovala hovorkyňa ÚVZ Daša Račková.

"Systém verejného zdravotníctva bol v poslednom období viackrát nekorektným spôsobom spomenutý v komunikácii určitých politických predstaviteľov. Nezaslúžime si takéto nefér útoky," vyhlásil hlavný hygienik SR Ján Mikas. Pripomenul, že ÚVZ a regionálne úrady verejného zdravotníctva sú orgány, ktoré si plnia svoje povinnosti, vyplývajúce zo zákonov a vyhlášok.

"Nemáme kapacitu, ale ani dôvod a oprávnenie vstupovať do politických súbojov. Našim cieľom je chrániť zdravie a životy, a to sa snažíme robiť s maximálnym nasadením od začiatku pandémie," doplnil Mikas s tým, že žiada politikov, aby to rešpektovali.

Poprosil tiež tých, ktorým v prvom rade záleží na zdraví a životoch svojich voličov, aby podporili očkovanie proti COVID-19. "V súčasnej epidemiologickej situácii nám práve to môže najviac pomôcť," skonštatoval hlavný hygienik.