Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Slovensko

Už 60 miest a obcí Slovenska podporuje slovenské

Národný deň podpory ekonomiky Slovenska Foto: INCOMA Slovakia

16. október 2014 - Národný deň podpory ekonomiky Slovenska - „Pýtajme si slovenské“

Bratislava 10. septembra (OTS) - Občianske združenie KVALITA Z NAŠICH REGIÓNOV zakladá tradíciu celonárodnej aktivity zameranú na podporu kúpy domácich výrobkov pod názvom „Pýtajme si slovenské“, ktorá sa bude každoročne konať 16. októbra pri príležitosti Svetového dňa potravín.

V tento deň si občania budú aktívne objednávať slovenské nápoje a jedlá pripravené zo slovenských surovín v reštauráciách, bistrách, baroch... Viac ako inokedy nakupovať v obchodoch slovenské výrobky a takýmto uvedomelým spotrebiteľským prístupom podporia našich poľnohospodárov a výrobcov, zamestnanosť a celú ekonomiku Slovenska. Cieľom prvého ročníka je presvedčiť nás všetkých o dôležitosti aktívneho prístupu k spotrebe slovenských výrobkov a produktov a využívania takých služieb, ktoré ponúkajú domácu produkciu.

ZMOS ako dlhoročný partner projektu Kvalita z našich regiónov aktívne podporil kampaň „Pýtajme si slovenské“. Už šesťdesiat obcí a miest Slovenska sa zapojí do kampane a poskytne svoj marketingový priestor, aby oboznámili svojich občanov o tomto dni. Do kampane sa mestá a obce môžu prihlásiť do 20. septembra 2014.

Snažením Občianskeho združenia Kvalita z našich regiónov je nachádzať stále viac nadšených ľudí a organizácií, ktorí pochopia, že len vzájomnou spoluprácou a aktívnym prístupom dospejeme k zlepšeniu stavu spoločnosti a kvality nášho života v nej.