Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Slovensko

V desiatkach obcí vyhlásili doplňujúce voľby, konať sa budú 19. marca

Ilustračné foto. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Doplňujúce voľby do orgánov samosprávy obcí sa vyhlasujú v prípade, ak sa v niektorej obci nekonali, alebo ak zanikol mandát poslanca či starostu bez náhradníka.

Bratislava 23. novembra (TASR) - Starostu či poslancov zastupiteľstiev si majú občania voliť 19. marca 2022 v 22 obciach. Ďalší termín volieb do orgánov samosprávy obcí vyhlásil predseda Národnej rady (NR) SR Boris Kollár (Sme rodina). Rozhodnutie zverejnili v utorok na portáli slov-lex.

Starostu i poslanca si budú vyberať v obci Starina. Starostu budú voliť v obciach Bernolákovo, Liptovské Beharovce, Moškovec, Brezany, Selce, Mokrá Lúka, Jastrabie nad Topľou a Drienovec. Poslanca majú v marci 2022 voliť v obciach Hradište pod Vrátnom, Biely Kostol, Pavlice, Malá Čausa, Bielovce, Pečenice, Žikava, Pribylina, Vavrišovo, Divinka, Braväcovo, Píla a Kecerovský Lipovec.

Doplňujúce voľby do orgánov samosprávy obcí sa vyhlasujú v prípade, ak sa v niektorej obci nekonali, alebo ak zanikol mandát poslanca či starostu bez náhradníka. Zákon tiež stanovuje, že voľby sa zopakujú, ak ich vyhlásil Ústavný súd SR za neplatné.