Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Železnice minulý týždeň evidovali päť smrteľných zrážok vlaku s osobou

Ilustračné foto. Foto: TASR Prezídium HaZZ

ŽSR vyzývajú verejnosť na opatrnosť pri pohybe v blízkosti železničnej trate.

Bratislava 11. augusta (TASR) – Za uplynulý týždeň evidujú Železnice Slovenskej republiky päť smrteľných zrážok vlaku s osobou a tri pokusy o samovraždu. TASR o tom informovala hovorkyňa ŽSR Ria Feik Achbergerová.

V uplynulých týždňoch zaregistrovali ŽSR tiež viacero mimoriadnych situácií. Pri výprave osobného vlaku zo zastávky Priekopa cestujúca otvorila dvere a spolu s maloletým dieťaťom vystupovala z idúceho vlaku. Rušňovodič pohyb zaregistroval a ihneď vlak zastavil. V ďalších dňoch našiel výpravca spadnutého cestujúceho v Šuranoch. Muž mal rozbitú hlavu a narazený bok.

V stanici Margecany si pri nastupovaní do vlaku cestujúci privrel chodidlo ľavej nohy dverami vozňa. V Kysaku strhli cestujúcemu pri nastupovaní do vlaku ruksak neznámi páchatelia. Po ohradení sa voči krádeži bol cestujúci napadnutý skupinou asi desiatich osôb, ktorí po incidente ušli. Cestujúci utrpel drobné poranenie.

ŽSR vyzývajú verejnosť na opatrnosť pri pohybe v blízkosti železničnej trate. „Vlak je obrovský kolos, ktorý môže mať brzdnú dráhu v závislosti od rýchlosti aj viac ako kilometer a následky zrážky s ním bývajú fatálne," pripomína hovorkyňa. Dodala, že v letných mesiacoch trápia železnice aj nevhodné detské hry na koľajniciach.