Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

V Banskej Bystrici sú podmienky na kúpalisku pre bežkárov nevyhovujúce

Na snímke bežkári v priestoroch plážového kúpaliska v Banskej Bystrici minulý rok, 23. januára 2022. Foto: TASR Ján Krošlák

Bežkári môžu využiť trate v okolí mesta.

Banská Bystrica 6. februára (TASR) - Mestská organizácia Záhradnícke a rekreačné služby (ZAaRES) v Banskej Bystrici nebude upravovať bežkársky okruh na plážovom kúpalisku, a to aj napriek tomu, že v uplynulých dňoch nasnežilo a nočné teploty dosahujú mínusové hodnoty. Dôvodom sú nevyhovujúce podmienky na viacerých miestach. Informovala o tom v pondelok na sociálnej sieti banskobystrická samospráva.

"Bezproblémovému pohybu bežkárov bráni úsek pri starom bazéne, kde sú dve veľké kopy technického snehu. Práve cez ne sa skúter nedostane. Prejazd je nebezpečný i pre samotných bežkárov. Zľadovatený je aj úsek popri potoku," uviedlo mesto s tým, že bežkovanie v areáli pláže preto neodporúča.

Bežkári môžu využiť trate v okolí mesta. Počas pondelka pracovníci ZAaRES upravili trate Šachtičky - Donovaly a deň predtým aj v Kremnických vrchoch. "Za 11 hodín najazdili približne 90 kilometrov," dodalo mesto.