Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

V Bardejovských kúpeľoch sú dvaja pozitívni repatrianti

Na archívnej snímke z Bardejovských kúpeľov liečebný dom Astória. Foto: TASR/Milan Kapusta

Do KLÚ Družba by pravdepodobne už v pondelok mali prísť ďalší repatrianti, jeho priestory preto budú musieť vydezinfikovať.

Bardejov 29. marca (TASR) - Dvaja z celkovo 119 repatriantov z Londýna, ktorí boli po príchode na Slovensko (20. 3.) umiestnení do Kúpeľno-liečebného ústavu (KLÚ) Družba v Bardejovských kúpeľoch, boli pozitívne testovaní na ochorenie COVID-19. "Okrem toho, že majú pozitivitu, nemajú žiadne prejavy choroby," opísal ich zdravotný stav pre TASR riaditeľ KLÚ Družba Martin Tarcala.

Ako priblížil, pozitívne testovanými sú 20-ročná žena a 21-ročný muž. "Oni zostávajú, ďalej plus ostávajú ešte dvaja, ktorí s nimi bývali," uviedol s tým, že v zariadení by približne týždeň mali zostať ešte ďalší dvaja klienti, o dôvode však informovať nevedel. Ostatní repatrianti začali zo zariadenia od soboty (28. 3.) odchádzať.

Do KLÚ Družba by pravdepodobne už v pondelok mali prísť ďalší repatrianti, jeho priestory preto budú musieť vydezinfikovať. "Príde špeciálna firma, ktorá nám vystrieka (priestory, pozn. TASR) špeciálnym roztokom, ktorý má certifikát proti koronavírusu," doplnil Tarcala. Ubezpečil tiež, že bezpečnosť personálu je zaistená a nedochádza ani k priamemu styku medzi zamestnancami a klientmi. "Na izbách už boli ľudia tak, že nevychádzali ani na chodbu," vysvetlil s tým, že každá z jedno- a dvojposteľových izieb má dostatočné vybavenie vrátane rýchlovarnej kanvice i wifi pripojenia.