Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Slovensko

V Bosne a Hercegovine zadržali obžalovaného Jána K.

Ilustračná foto. Foto: TASR/DPA

Ján K. je podozrivý z prezrádzania citlivých informácií z prostredia polície nepovolaným osobám, čiastočne za rôzne neoprávnené majetkové plnenia.

Bratislava 17. apríla (TASR) - Bývalého šéfa operatívcov Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) Jána K., obžalovaného z prezrádzania citlivých informácií, zadržali v Bosne a Hercegovine. Pre TASR to potvrdil hovorca Prezídia Policajného zboru (PZ) Michal Slivka.

"Môžeme uviesť, že partnerská zložka Interpol-Sarajevo nám potvrdila zadržanie Jána K. Ďalšie informácie v tejto chvíli nebudeme poskytovať," uviedol pre TASR Slivka.

Ján K. je podozrivý z prezrádzania citlivých informácií z prostredia polície nepovolaným osobám, čiastočne za rôzne neoprávnené majetkové plnenia. Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) na neho podal koncom januára obžalobu "pre viacčinný súbeh pokračovacieho zločinu prijímania úplatku s prečinom zneužívania právomoci verejného činiteľa a zločinu marenia spravodlivosti".

Jána K. obvinili 21. septembra 2021, v októbri na neho vydali európsky a medzinárodný zatykač.

Hovorca Ministerstva spravodlivosti (MS) SR Peter Bubla informoval, že rezort vypracuje žiadosť o vydanie Jána K. do SR s cieľom trestného stíhania. "Medzi Slovenskou republikou a Bosnou a Hercegovinou existuje zmluvný základ pre vyžiadanie na trestné konanie alebo výkon trestu odňatia slobody, v zmysle ktorého bude MS SR v súčinnosti so ŠTS postupovať," dodal Bubla.