Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Slovensko

Poznáme nominantky ankety Slovenka roka 2023. Ktoré sú to?

Na snímke organizátorka ankety Slovenka roka Mária Reháková (vľavo) počas tlačovej konferencie, ktorá bola spojená s predstavením nominantiek ankety Slovenka roka 2023 v Bratislave v utorok 7. februára 2023. Foto: TASR Pavel Neubauer

Všetkých 27 dám nominovaných v deviatich kategóriách sú pre mňa víťazky, uviedla autorka projektu Mária Reháková k nominovaným, s ktorými sa verejnosť zoznámi formou pripravovaných medailónov.

Bratislava 7. februára (TASR) - Týždenník Slovenka v spolupráci s RTVS odštartoval v utorok v Bratislave 15. ročník čitateľskej ankety Slovenka roka. Tento rok vybrala nominačná komisia 27 úspešných Sloveniek nominovaných v deviatich kategóriách. Mená laureátok sa verejnosť dozvie 23. júna počas galavečera v Slovenskej filharmónii a v priamom prenose RTVS na Jednotke.

V kategórii biznis a manažment sú nominované odborníčka v problematike trhu práce Lucia Lednárová Dítětová, podnikateľka a šíriteľka myšlienky zrakovej hygieny Daniela Maťuchová a majiteľka strojárskej firmy Denisa Kanásová.

V kategórii médiá a komunikácia sú nominované riaditeľka Centra spravodajstva a publicistiky a konateľka televízie TA3 Zuzana Martináková, moderátorka Iveta Malachovská a novinárka Soňa Gyarfašová. Sochárka Jana Brisudová, operná speváčka Slávka Zámečníková a speváčka Dara Rolins získali nomináciu v oblasti umenie a kultúra.

Trojicu nominovaných v oblasti veda a výskum tvoria profesorka teórie štátu a práva Gabriela Dobrovičová, sociálna psychologička Barbara Lášticová a Bronislava Brejová, docentka na Katedre informatiky Fakulty matematiky, fyziky a informatiky Univerzity Komenského v Bratislave.

Zakladateľka neziskovej organizácie Eductech Silvia Manduľáková, umelecká vedúca Folklórneho súboru Hriňovčan Ivana Sujová a akademická maliarka a dizajnérka Iveta Lederer sú nominované za oblasť podpory mladých talentov.

V kategórii vzdelávanie sú nominované riaditeľka gymnázia Monika Kolková, učiteľka používajúca nové vyučovacie metódy Stanislava Opátová, učiteľka informatiky a programovania Zuzana Tkáčová a Viera Peterková, dekanka Pedagogickej fakulty Trnavskej univerzity v Trnave.

Na snímke časť nominantiek ankety Slovenka roka 2023 sedí počas tlačovej konferencie, na ktorej predstavili nominantky ankety Slovenka roka 2023 v Bratislave v utorok 7. februára 2023.
Foto: TASR Pavel Neubauer


V kategórii šport sú nominované trénerka vodných športov a bývalá kajakárka Mária Potočná a reprezentantka Slovenska v silovom trojboji Ivana Horná, majsterka sveta a štvornásobná majsterka Európy.

V kategórii charita a sociálna práca získali nomináciu predsedníčka Organizácie muskulárnych dystrofikov v SR Andrea Madunová, Jana Pifflová Španková, prezidentka a spoluzakladateľka pacientskej organizácie Nie rakovine, a Katarína Novotová, autorka projektu "láskavosť cez sladkosť", v ktorej počas pandémie spojila ženy z celého Slovenska.

Trojicu nominovaných v oblasti zdravotníctva tvoria prednostka Očnej kliniky vo Fakultnej nemocnici Nitra Dagmar Kutnárová, námestníčka pre ošetrovateľstvo v Národnom ústave srdcových a cievnych chorôb Gabriela Šuttová a Mária Katuščáková, primárka kliniky liečebnej rehabilitácie v Košiciach.

"Všetkých 27 dám nominovaných v deviatich kategóriách sú pre mňa víťazky. Svojou prácou, že dokázali skĺbiť aj rodinný život, to je niečo neuveriteľné, mnohé z nich podporujú hospodárstvo a reprezentujú Slovensko aj v zahraničí," uviedla na tlačovej konferencii autorka projektu Mária Reháková k nominovaným, s ktorými sa verejnosť zoznámi formou pripravovaných medailónov.

O laureátkach ocenenia v jednotlivých kategóriách, rozhodnú čitatelia týždenníka Slovenka spoločne s divákmi a poslucháčmi RTVS formou SMS hlasovania, kupónov a prostredníctvom internetového hlasovania na www.slovenkaroka.sk do 20. júna.