Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Slovensko

V Bratislave sa začalo stretnutie prezidentov V4

Na snímke zľava poľský prezident Andrzej Duda, prezidentka SR Zuzana Čaputová, český prezident Miloš Zeman a maďarská prezidentka Katalin Nováková počas oficiálneho privítacieho ceremoniálu na stretnutí prezidentov krajín Vyšehradskej štvorky v utorok 11. októbra 2022 v Bratislave. Foto: TASR - Michal Svitok

V programe prezidentského stretnutia sú dve plenárne zasadnutia. Popoludní sa uskutoční spoločná tlačová konferencia.

Bratislava 11. októbra (TASR) - V Bratislave sa začalo stretnutie prezidentov V4. Prezidentka SR Zuzana Čaputová privítala v Primaciálnom paláci českého prezidenta Miloša Zemana, poľského prezidenta Andrzeja Dudu a prezidentku Maďarska Katalin Novákovú.

"Predmetom debát v priebehu dnešného dňa budú aktuálne problémy, ktorým čelíme. Nevyhneme sa bezpečnostným otázkam vzhľadom na vojnu na Ukrajine, ale aj jej dosahom. Predovšetkým energetickej kríze, ktorej čelia nielen naše krajiny, ale celá Európa. Budeme hovoriť o tom, akým spôsobom si vieme v tejto situácii čo najlepšie pomôcť, o tom, čo nás spája, ale aj o otázkach, na ktoré máme rozdielne názory," načrtla prezidentka na sociálnej sieti.

Na snímke český prezident Miloš Zeman prichádza na oficiálny privítací ceremoniál na stretnutí prezidentov krajín Vyšehradskej štvorky v utorok 11. októbra 2022 v Bratislave.
Foto: TASR - Michal Svitok

V programe prezidentského stretnutia sú dve plenárne zasadnutia. Popoludní sa uskutoční spoločná tlačová konferencia.