Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Slovensko

V Bratislave sa zišli právni poradcovia biskupských konferencií Európy

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Martin Baumann

Na Slovensko prišli predstavitelia biskupských konferencií z viac ako 20 európskych krajín, medzi nimi aj predseda CCEE taliansky kardinál Angelo Bagnasco.

Bratislava 3. decembra (TASR) - Reforma pápeža Františka v súvislosti s manželským procesom, výhrada vo svedomí a zákony o nenávistnej reči. To sú hlavné témy medzinárodného stretnutia právnych poradcov biskupských konferencií Európy, ktoré sa v utorok začalo v Bratislave a potrvá do 5. decembra. Podujatie organizuje Rada európskych biskupských konferencií (CCEE). Hostiteľom je Konferencia biskupov Slovenska (KBS), ktorá o tom TASR informovala.

"Sme radi, že môžeme prijať týchto spolupracovníkov biskupských konferencií z celej Európy v Bratislave. Chceme im byť nápomocní, aby ich stretnutie dobre dopadlo a zároveň ľudsky a odborne pomohlo aj nášmu prostrediu," poznamenal predseda KBS Stanislav Zvolenský, ktorý účastníkov privítal a slávil s nimi aj svätú omšu v Katedrále sv. Martina v Bratislave.

Na Slovensko prišli predstavitelia biskupských konferencií z viac ako 20 európskych krajín, medzi nimi aj predseda CCEE taliansky kardinál Angelo Bagnasco.

Podujatie sa koná v hlavnom meste už po druhý raz, celkovo ide o štvrté podobné stretnutie. Prvé sa konalo v roku 2013 v Štrasburgu, ďalšie v roku 2015 v Bratislave, ostatné o dva roky neskôr v Luxemburgu.

CCEE zastrešuje činnosť národných biskupských konferencií v Európe. Funguje od roku 1971 a združuje 39 subjektov. Jej generálnym sekretárom je v súčasnosti slovenský kňaz Martin Michalíček.