Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 7. máj 2024Meniny má Monika
< sekcia Slovensko

V bratislavskej Inchebe otvorili ďalší ročník veľtrhu Gaudeamus

Na snímke Európskeho veľtrhu pomaturitného a celoživotného vzdelávania Gaudeamus - Akadémia v utorok 10. októbra 2023 v priestoroch výstaviska Incheba v Bratislave. Foto: TASR Pavol Zachar

Na veľtrhu je zastúpených 408 univerzít, vysokých škôl, fakúlt a iných vzdelávacích inštitúcií. Študenti majú možnosť vybrať si z ponuky viac ako 7000 študijných programov.

Bratislava 10. októbra (TASR) - Vo výstavisku Incheba Expo Bratislava v utorok otvorili 26. ročník Európskeho veľtrhu pomaturitného a celoživotného vzdelávania Gaudeamus - Akadémia Bratislava 2023. Potrvá do 12. októbra. Je vhodný pre študentov tretích a štvrtých ročníkov stredných škôl (SŠ) všetkých odborov, ich pedagógov a výchovných poradcov. TASR o tom informoval manažér veľtrhu Pavel Mikula.

Na veľtrhu je zastúpených 408 univerzít, vysokých škôl, fakúlt a iných vzdelávacích inštitúcií. Študenti majú možnosť vybrať si z ponuky viac ako 7000 študijných programov. Okrem slovenských inštitúcií sú na veľtrhu prítomné aj vzdelávacie inštitúcie zo 17 ďalších krajín.

Na snímke Európskeho veľtrhu pomaturitného a celoživotného vzdelávania Gaudeamus - Akadémia v utorok 10. októbra 2023 v priestoroch výstaviska Incheba v Bratislave.
Foto: TASR Pavol Zachar


"Pre odborných návštevníkov je pripravený sprievodný program s názvom Pedagogické centrum. V Pedagogickom centre bude všetky tri dni veľtrhu prebiehať program prednášok, seminárov a konzultácií, zameraný špeciálne na výchovného poradcu a pedagógov stredných škôl," priblížil Mikula.

Organizátori pri prebiehajúcej registrácii študentov zaznamenali nárast o 33 percent v porovnaní s minulým rokom. Študenti tretích ročníkov SŠ tvorili 30 percent registrovaných študentov, zatiaľ čo 61 percent pochádzalo zo štvrtých ročníkov SŠ.

Najviac registrovaných študentov pochádza zo Žilinského kraja (25 percent), Trenčianskeho kraja (18 percent), Bratislavského kraja (16 percent) a Trnavského kraja (15 percent). Z gymnázií bolo zaregistrovaných 59 percent študentov a 38 percent zo stredných odborných škôl.