Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 23. máj 2024Meniny má Želmíra
< sekcia Slovensko

V Budapešti otvorili výstavu Dizajn bez hraníc za účasti umelcov zo SR

Ilustračná fotografia. Foto: TERAZ.sk

Tohtoročné podujatie, na ktorom vystavuje vyše 200 umelcov a dizajnérov, je podľa jej slov tematicky zamerané na Slovensko, Rakúsko a Taliansko.

Budapešť 11. mája (TASR) - V budapeštianskom Kiscelliho múzeu otvorili v piatok medzinárodnú výstavu Dizajn bez hraníc – 20. výročie, na ktorej popri umelcoch z 21 krajín predstavili svoje práce aj dizajnéri zo Slovenska. Pre TASR to uviedla riaditeľka Slovenského inštitútu v Budapešti Michaela Pánisová Ležáková.

Tohtoročné podujatie, na ktorom vystavuje vyše 200 umelcov a dizajnérov, je podľa jej slov tematicky zamerané na Slovensko, Rakúsko a Taliansko.

Na podujatí sa prezentujú rešpektovaní slovenskí dizajnéri, ale aj predstavitelia mladej generácie. Symbolickú dvadsiatku slovenských dizajnérov zastupujú Ivan Čobej, Matej Dubiš, Šimon Galanský, Patrik Illo, Alexandra Stencel, Veronika Palúchová, Viktor Tabiš, Karol Weisslechner, Zuzana Zmateková, Samo Hartiník, Zuzana Kasanová, Zuzana Kováčiková, Tomáš Luknár, Darina Mikušková, Illari Omelchenko, Nina Štefániková, Sofia Anna Straková, Lucia Vlčeková, Patrícia Žvachová a Vysoká škola výtvarných umení Bratislava.

"Výstava bola realizovaná v spolupráci s iniciatívou Dizajn bez hraníc a Kiscelliho múzeom v Budapešti. Spoluorganizátorom 20. ročníka tejto výstavy je aj Slovenský inštitút Budapešť," dodala riaditeľka.