Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

V CHKO Horná Orava policajti zadržali Poliakov na snežných skútroch

Na snímke policajti pri preventívno-bezpečnostnej akcii v CHKO Horná Orava, 21. februára 2021. Foto: Facebook Polícia SR - Žilinský kraj

Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva PZ v Dolnom Kubíne zaistil dva snežné skútre, u ktorých hrozí ich prepadnutie, uviedla krajská policajná hovorkyňa.

Dolný Kubín 21. februára (TASR) – Dvoch Poliakov na snežných skútroch zadržali policajti počas preventívno-bezpečnostnej akcie na území Chránenej krajinnej oblasti (CHKO) Horná Orava. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Žiline Gabriela Kremeňová.

Muži vo veku 46 a 40 rokov sa podľa nej pohybovali na snežných skútroch v chránenom území označenom druhým stupňom ochrany. "Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva PZ v Dolnom Kubíne začal trestné stíhanie pre trestný čin porušovania ochrany rastlín a živočíchov a zaistil dva snežné skútre, u ktorých hrozí ich prepadnutie," uviedla krajská policajná hovorkyňa.

Na preventívno-bezpečnostnej akcii zameranej na predchádzanie environmentálnej trestnej činnosti na území CHKO Horná Orava sa zúčastnili policajti KR PZ v Žiline, pracovníci CHKO Horná Orava a Horskej záchrannej služby, dodala Kremeňová.