Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

V deň návštevy pápeža v Šaštíne sa začne reťaz modlitieb za kňazov

Pápež František, foto z archívu. Foto: FOTO TASR/AP

Pokračovať v modlitbách za kňazov sa bude aj po pápežovej návšteve.

Bratislava/Šaštín 1. septembra (TASR) – V deň návštevy pápeža Františka v Šaštíne (15. 9.) sa začne reťaz modlitieb a pôstu za kňazov. Na Slovensku ju už deviatykrát organizuje hnutie Modlitby za kňazov. Štyridsaťdňová reťaz vyvrcholí na celonárodnej púti za kňazov v Šaštíne, ktorá bude v sobotu 23. októbra. Informuje o tom na svojom webe Tlačová kancelária Konferencie biskupov Slovenska.

"Už o niekoľko dní zavíta na Slovensko Svätý Otec František. V hnutí Modlitby za kňazov veríme, že jeho návšteva prinesie nášmu národu potrebné duchovné povzbudenie. Zároveň máme očakávania týkajúce sa špeciálne kňazov. Nádejame sa, že prítomnosť pápeža Františka bude pre kňazov impulzom pre nový zápal, pre vytrvalosť v službe a že roznieti v srdciach chlapcov túžbu odpovedať na Božie povolanie," povedal Samuel Brečka z hnutia Modlitby za kňazov. Symbolicky reťaz modlitieb a pôstu za kňazov začína v deň návštevy pápeža Františka v Šaštíne.

Pokračovať v modlitbách za kňazov sa bude aj po pápežovej návšteve. "Modliť sa a postiť za pápeža Františka, otcov biskupov a všetkých kňazov budeme do 24. októbra," uviedol Brečka.

Pápež František príde do Šaštína 15. septembra - v deň prikázaného sviatku Sedembolestnej Panny Márie, ktorej je zasvätená aj tamojšia národná svätyňa. V jej blízkosti bude Svätý Otec František sláviť záverečnú svätú omšu.