Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Dubačovej prekáža združenie Naša vlasť je budúcnosť, upozornila Sakovú

Viera Dubačová, archívna snímka. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Stanovy organizácie sú podľa Dubačovej slov v rozpore so zákonom.

Bratislava 16. augusta (TASR) - Nezaradená poslankyňa Národnej rady SR Viera Dubačová sa pýta ministerky vnútra Denisy Sakovej (Smer-SD), či jej ministerstvo rozpustí občianske združenie Naša vlasť je budúcnosť, ktoré zastrešuje aktivity Slovenských brancov. Rezort pre TASR uviedol, že spisový materiál občianskeho združenia poslal na Generálnu prokuratúru SR, ktorá si ho vyžiadala.

Dubačová zdôrazňuje, že Slovenskí branci používajú na zastrešenie svojich aktivít spomínanú organizáciu. Jej stanovy sú podľa Dubačovej slov v rozpore so zákonom. "Občianske združenia nesmú suplovať úlohy štátu. Naša vlasť je budúcnosť v nich ale píše, že sa bude venovať obrane štátnej hranice," vysvetlila nezaradená poslankyňa, ktorá spolupracuje s mimoparlamentnou stranou Spolu.

"V stanovách občianskeho združenia Naša vlasť je budúcnosť sa spojenie Slovenskí branci neobjavuje. Sekcia verejnej správy poslala celý spisový materiál občianskeho združenia Naša vlasť je budúcnosť na Generálnu prokuratúru SR, ktorá si ho vyžiadala," uviedlo pre TASR v reakcii ministerstvo vnútra.